× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Martin Belluš: "V Poprade je výborná partia, držíme spolu na ľade aj mimo neho!" (ROZHOVOR)


20.12.2018

Nedávnu reprezentačnú prestávku sme využili okrem iného aj na to, aby sme vám pripravili ďalší rozhovor. Tentokrát padla voľba na Martina Belluša, ktorý prežíva hektické, avšak asi najkrajšie obdobie svojho života. Len nedávno sa stal totiž otcom, a tak reč bola aj o tom, ako sa dajú skĺbiť otcovské povinnosti s tými hokejovými a porozprávali sme sa aj o jeho pôsobení v Poprade a o tom ako sa darí nie len jemu, ale celému tímu.

Začnime zľahka. Pred nedávnom si sa stal otcom, ako sa má tvoja rodinka? Rodinka sa má super, sme zdraví a to je dnes to hlavné.

Je náročné skĺbiť otcovské povinnosti s tými hokejovými? Predsa len, hovorí sa, že pri malom dieťati toho človek veľmi nenaspí. Je to určite ťažšie. Predsa len človek sa toľko nevyspí a musí trénovať a starať o rodinku, v zápasový deň je to problém obzvlášť, najmä ak hráme von. V "nezápasový" deň je to super, keďže už na obed som doma a môžem tráviť s nimi celý deň.

Vráťme sa ešte na chvíľu k tvojmu prechodu pod Tatry. Ako sa vôbec zrodila ponuka stať sa hráčom HK Poprad? Ak mám byť úprimný, ani neviem. Jednoducho mi v Bystrici oznámili, že odchádzam do Popradu a bolo. 

Ty už si v Poprade pôsobil v sezóne 2013/14. Ako veľmi sa klub za ten čas podľa teba posunul? Zmenilo sa toho veľa, celé vedenie klubu sa obmenilo a noví ľudia sa snažia priniesť nové veci. Samozrejme chce to čas, nejde všetko naraz ale snažia sa pracovať na tom deň čo deň. Už len to, že 2 roky chodia výplaty na čas, je toho dôkazom. Za starého vedenia to nebola samozrejmosť!

Popradu sa túto sezónu veľmi slušne darí, v čom je to tajomstvo úspechu podľa teba? Ja osobne si myslím, že je to super partiou. Zároveň je tu početná skupina šikovných hráčov, takže aj to hrá určite rolu. 

Bude ambícia bojovať o prvenstvo po základnej časti, alebo skôr skromne hrať o čo najlepšie umiestnenie v prvej šestke? My sa snažíme hrať každý zápas čo najlepšie, ideme, ako sa hovorí, od zápasu k zápasu. Ak budeme prví, tak budeme len radi ale nepozeráme sa príliš dopredu. Snažíme sa sústrediť postupne na každý zápas.

Potešilo ťa, že v Poprade plníš aj iné funkcie, než tomu bolo napríklad v Banskej Bystrici? Predsa len, dostávaš o čosi viac priestoru na ľade a trénerom sa odvďačuješ aj solídnou produktivitou. Určite ma to potešilo a som tomu rád, tak isto ma teší, že som tu (v Poprade). Stále to však môže byť aj lepšie, preto dúfam, že budem schopný pomôcť tímu čo najviac ako to len pôjde.

Čo hovoríš na partiu, ktorú si našiel v Poprade? Vyzerá to, že si rozumiete na ľade aj mimo neho... Partia je naozaj super, s väčšinou chalanov som sa poznal už predtým alebo sme spolu hrali. Držíme spolu aj na ľade a aj mimo neho a to je hlavné, zvlášť ak chceme pomýšľať na úspech.

Vráťme sa ešte ku "kauze" tvojho "neoprávneného štartu". Ako ste to v klube s odstupom času vyhodnotili a ako hodnotíš rozhodnutie odobrať Popradu 3 body? Čo už, stalo sa. Pravidlá sú raz už také, žiaľ si to nikto nevšimol, ani ja nie a doplatili sme na to. Musíme sa s tým zmieriť a ísť ďalej.

Bez ohľadu na to, ako dopadne táto sezóna, chcel by si sa v Poprade usadiť, alebo by si prijal lukratívnejšiu ponuku z lepšej ligy? Každý by si raz chcel zahrať v lepších ligách, za lepšie podmienky. Človek nikdy nevie čo príde a aké možnosti sa naskytnú. Nebudem sa teda brániť ničomu.

Na záver taktiež trochu na odľahčenie. Blížia sa nám Vianočné sviatky - ako a kde ich plánujete stráviť?  Budem ich tráviť v Poprade s mojou rodinkou. 

PODOBNÉ ČLÁNKY